Appeltern – En 120 000 kvm stor anläggning med ca 200 olika trädgårdar.

Ada Hofman – Omkring 30 trädgårdar som innehåller 50 dammar. En av Hollands största växtsamlingar, ca 3 000 olika växter.

Jan Boomkamp Gardens – En 60 000 kvm stor yta som visar ca 50 olika trädgårdar, gardencenter och ett trevligt museum med fungerande träskotillverkning. Ligger vid staden Twenthe nära den tyska gränsen.

Kijktuinen – Trädgården upptar nära 45 000 kvm varav 25 000 kvm är anlagda. Ta en promenad genom trädgården, inspireras och njut av den lugna stämningen.

Paleis Het Loo – Tre sekel av det kungliga huset av Orange bodde i de överdådigt inredda rummen och de vackra trädgårdarna i det majestätiska Paleis Het Loo nära staden Apeldoorn. Det var det mest populära sommaresidentet i den kungliga familjen i Holland mellan 1686 till 1975. Nu är Paleis Het Loo ett museum. Både palatset och trädgårdarna har renoverats till sitt ursprungliga 1700-tals utseende. I vingarna på palatset kan man se permanenta utställningar av historiska objekt, målningar, silver, kläder, dräkter. Allt detta visar de historiska banden med huset Oranje-Nassau med Nederländerna. I stallen kan man se en samling av kungliga vagnar, jaktvagnar, slädar och veteranbilar.

Groeneveld Almelo – Med ett galleri på 800 kvm och en skulpturpark på 15 000 kvm är detta det största konstcentrat i Holland.