.

Växter för vårt tuffa klimat hos Rydlinge Plantskola

En stor drivkraft i mitt arbete är att kunna erbjuda dig ett brett sortiment av odlingsvärda växter som klarar vårt tuffa klimat. För att klara detta bedriver vi egna försök på nya växter och efter drygt 30 års erfarenhet har vi fått många nya erfarenheter och ett rikt sortiment som ständigt utvecklas. Klicka i menyn här ovan på de olika gröna kategorierna så kan du titta på växtsortimentet för 2011.

ARVSANLAG BETYDER NÄSTAN ALLT

En bra bakgrund är viktig i alla sammanhang. Goda gener och en bra uppväxtmiljö är en bra grogrund, för oss människor. Men även i växtriket. Vi söker alltid efter att hitta rätt ”DNA” på våra växter. Vi har rätt ”stamträd” inte bara på våra träd, utan även på vårt stora sortiment av buskar och perenner.

”UTVECKLINGSAVDELNINGEN – GRUNDEN I VÅR KVALITETSSATSNING”

På Rydlinge Plantskola har vi en avdelning där vi testar och utvärderar växter. Efter flera års odling ser vi vilka arter som klarar vårt tuffa klimat, utvecklas på rätt sätt och platsar i vårt sortiment. Många av växterna kommer ursprungligen från delar av Ryssland, där förhållandena lindrigt sagt är kärvare än våra. Men vi har även odlat kontakter med kollegor i Finland, Norge, Kanada och norra USA, som nu börjar ge skörd.
Därför kan vi alltid erbjuda nyheter för våra kunder. Låt dig inspireras och beskåda resultatet av vårt utvecklingsarbete.

Från dröm till verklighet

Din nya trädgård ligger på Södra Tuvan! Vi har under en tid byggt om i vår visningsträdgård, allt för att ge dig inspiration och nya idéer. Där kan du se exempel på hur och vad du kan plantera i din egen trädgård.

Rydlinge Plantskola startades 1980 av Curt Rydlinge

Började redan 1973 i trädgårdsbranschen och skaffade min utbildning på trädgårdsskola i Alnarp i omgångar, arbetat med trädgårdsanläggning i Schweiz och jobbade sedan några år inom kommunal parkförvaltning. Rest flitigt i England, Holland och andra länder för att skaffa mig inspiration. På senare tid också odlat kontakter med kollegor i andra länder som nu börjar ge skörd.

Företaget säljer endast träd, buskar, rosor, barrväxter, bärbuskar, klängväxter, perenner och andra fleråriga växter. Inte en sommarplanta i sikte…

Viktigt med rätt ursprung

Det borde vara en självklarhet för trädgårdsägaren att de växter som skall odlas här uppe i norr skall ha rätt ursprung (proveniens). Då utvecklas de på ett helt annat sätt än om växterna har sitt ursprung i mer sydliga delar. Därför testar vi fortlöpande det växtmaterial vi tar in i vårt sortiment.

Resor och kontakter med plantskolemänniskor i andra delar av världen gör att vi försöker hålla oss i frontlinjen när det gäller att utöka och förbättra sortimentet.

Sommaren 2002 gjorde jag en studieresa till norra USA och Kanada för att leta nytt växtmaterial och vi kan numera  erbjuda en del av detta växtmaterial till försäljning. Våra täta kontakter med bland annat Finland och Norge ger också tillgång till nytt härdigt växtmaterial från bl a Island, Grönland, Alaska och Ryssland.
Sommaren 2010 åkte jag över till Chicago och New York för att titta på olika växtmiljöer i dessa städer. En fantastisk upplevelse!
Mycket duktiga trädgårdsdesigners ”over there”.

Annonser från Rydlinge Plantskola

Våren 2010.